Wat leuk dat je interesse hebt in een draagconsult! Ik ben heel benieuwd waarom je je kindje wilt gaan dragen of misschien zelfs al draagt!

Dragen is ontzettend mooi en fijn. Kinderen zijn actieve “draaglingen” wat inhoudt dat ze gemaakt zijn om gedragen te worden. Sowieso worden ze de eerste negen maanden in de buik gewiegd en gedragen, dus ik snap wel dat ze dat daarna ook nog fijn vinden. Ook hoorden ze continue de hartslag van mama, was het er comfortabel en lekker warm en geluiden werden gedempt. Maar als ze eenmaal geboren zijn, komt er van alles op ze af. Opeens komen er allerlei uitdagingen op hun pad: het leren kennen van hun eigen lijfje, kwaaltjes zoals kramp en reflux, het omgaan met de vele prikkels die er opeens zijn en ga zo maar door. Niet zo gek dat zo’n kleintje vaak heel veel behoefte heeft aan geborgenheid en nabijheid. Een kindje zoekt de warmte en veiligheid van de ouder(s)/verzorger(s).

Een kindje kan enorm geholpen worden bij deze uitdagingen door gedragen te worden in een draagdoek of draagzak. Verschillende onderzoeken tonen aan dat kindjes die regelmatig gedragen worden onder andere minder huilen en dat dragen veiligheid biedt waardoor je kindje zich kan ontspannen.

Ook kan dragen troost bieden bij krampjes, refluxklachten en overprikkeling. En als kers op de taart bevordert dragen de interactie tussen ouder en kind en zorgt daarmee voor een goede hechting. Uiteraard zijn er nog heel veel mooie en positieve effecten van dragen, maar als ik daar eenmaal over begin 😉.

Buiten dat het veel positieve effecten heeft op een kindje, kan het ook ouder(s)/verzorger(s) helpen. Door te dragen heb je letterlijk je handen vrij en is er ook ruimte voor andere dingen die soms gewoon moeten gebeuren. Je kindje zit lekker veilig bij jou in de doek en jij hebt je handen vrij: een win-win situatie.

Maar dan?
Maar waar begin je? Er is een heel oerwoud aan draagzakken en draagdoeken, de een nog mooier en duurder dan de ander. Maar wat is nu het verschil en welk draagsysteem past bij jou? Want een draagzak kan er nog zo mooi uit zien, dat wil niet zeggen dat hij ook bij jouw lichaam en dat van je kindje past. En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Dat jij kunt dragen op een veilige en ergonomische manier. Want alleen dan, zul je het dragen ook lang volhouden.

Het kan ook zijn dat je al een draagzak of een draagdoek hebt en dat je graag wilt weten hoe je deze het beste kunt gebruiken? Of misschien krijg je klachten tijdens het dragen en wil je hier vanaf?

Dit zijn onder andere vragen die behandeld kunnen worden tijdens een draagconsult. Dus twijfel je of ik je kan helpen, stuur me gerust een berichtje!

Hoe ziet een draagconsult eruit?
Voordat jullie bij mij langskomen of ik bij jullie, hebben we altijd even telefonisch contact. We bespreken dan de situatie en welke vragen en verwachtingen er zijn.

Tijdens het consult zelf oefenen we eerst met verzwaarde draagpoppen. Pas als je vertrouwen hebt in het knopen van de doek of het aandoen van de draagzak, gaan we oefenen met je kindje. Tijdens het consult is er tijd voor vragen en geef ik zoveel mogelijk tips en adviezen op maat.

Hoe lang duurt een draagconsult?
De meeste consulten duren ongeveer tussen de 60 en 120 minuten maar dit is afhankelijk van de vraag. Een doek knopen kost vaak iets meer tijd dan het afstellen van een draagzak. Vaak komen er toch veel vragen boven en kost een consult meer tijd dan je denkt.

Wat kost een draagconsult?
Een draagconsult kost 50 euro per uur (voor 2 personen) en 12,5 euro per elk extra kwartier.
Buiten een straal van 10 kilometer vanaf mijn woonadres in Berkel – Enschot reken ik 30 cent per kilometer aan reiskosten.

Consult plannen of vragen?
Neem gerust contact met me op via het contactformulier of mijn emailadres.