Mijn liefde voor het jonge kind was al vroeg aanwezig. Als klein meisje was ik altijd in de weer met poppen. Punkie was mijn lievelingspop al heeft ze dat misschien niet zo ervaren. Ik sleepte haar namelijk aan haar haren overal mee naartoe, een punkkapsel tot gevolg. Maar buiten dat was ik ook heel liefdevol naar haar. Ik bracht haar op tijd naar bed, ik waste haar kleertjes en ik maakte fruithapjes klaar.

Mijn grote wens was te gaan werken op een kraamafdeling in het ziekenhuis. Het werd geen kraamafdeling maar verpleegkundige op een consultatiebureau. Hier groeide mijn interesse in baby’s en het jonge kind. Ik deed de opleiding tot docent babymassage en later breidde ik dat uit met babyreflexologie. Allebei twee enorm mooie technieken om de band met je kind te versterken.

Hoe fijn dit daadwerkelijk was, merkte ik pas toen ik zelf moeder werd van Lotte. Het ouderschap vond (vind) ik bijzonder mooi èn overweldigend. Intens genieten wisselde zich af met dikke tranen van vermoeidheid. Lotte was een slechte slaper wat uiteraard behoorlijk impact had op het dagelijkse leven. Maar de momentjes van massage gaven zowel rust bij Lotte als bij mij. Het was echt een moment van ons samen. Bij Lotte maakte ik ook kennis met dragen. In een draagzak of draagdoek sliep Lotte heerlijk dus daar maakte ik dan zeker ook gebruik van. Sorry Punkie, dat ik toen niet wist dat er ook andere manier van dragen waren 😉.

In juli 2021 werd Mijntje geboren. Ook bij haar genoot ik van het masseren en van het dragen. Mijntje had de eerste paar maanden veel behoefte aan nabijheid èn last van refluxklachten. Haar kunnen dragen was echt mijn redding, helemaal met nog een peuter erbij. Het dragen was niet alleen helpend voor Mijntje, het hielp mij ook. Het gaf me rust en zelfvertrouwen. Ik kon haar geven wat ze nodig had én ik kon er voor Lotte zijn. Daarnaast vind ik het volledig tot rust voelen komen van zo’n klein mensje, als ze in de draagzak bij je is, voor mij echt een van de mooiste dingen die er zijn.

Omdat ik iedere ouder/verzorger deze ervaring gun en omdat ik weet hoe helpend dragen kan zijn voor ouder en kind, ben ik de opleiding tot draagconsulent gaan doen. Om ouders nog beter te kunnen ondersteunen, heb ik mijn kennis ook nog uitgebreid met de basisopleiding Dunstan Babytaal. En ik denk dat er nog heel wat opleidingen zullen gaan volgen.