In de baarmoeder wordt je kindje bijna ononderbroken gewiegd. Zijn huidje, dat eerder waarneemt dan alle andere zintuigen, wordt bij elke beweging van de moeder aangeraakt, gestreeld en geprikkeld. In de buik kent de baby geen honger, geen kou en geen eenzaamheid. Voor een kindje zijn warmte, aanraking, gewiegd, vastgehouden worden, lichamelijk contact en strelingen essentiële behoeften. Na de geboorte komt je kindje opeens in een omgeving waar het blootgesteld wordt aan allerlei prikkels zoals licht, kou, warmte, geluid en honger. De warme, geborgen en kleine ruimte maakt plaats voor iets veel groters. Het is niet gek dat je kindje daaraan moet wennen.

Waarom babymassage?
Babymassage biedt het soort aanraking dat het huidje nodig heeft. Het is een manier om aandacht en liefde te geven en je baby vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde te schenken. Je kindje ervaart het gevoel van omhuld, begrensd en geborgen te zijn. De aanraking van de huid stimuleert het hormoon oxytocine wat zorgt voor een gevoel van welbehagen en ontspanning. Door de massage leer je je kindje beter kennen en versterk je jullie band. Daarnaast kan het onrust verminderen, slaap bevorderen, darmkrampjes verminderen en de spijsvertering verbeteren.

Naast knuffelen, strelen en wiegen van je kindje, is babymassage een aanvullende manier om de je kindje te helpen zich veilig te voelen in zijn nieuwe “wereld”.

Shantala babymassage
Ik gebruik de Shantala babymassage. Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering, is niet moeilijk om te leren en heerlijk om te ontvangen én te geven. Het is een mooie en fijne manier van contact maken en in verbinding zijn met je kindje.
Shantala Babymassage komt uit India waar de massage van moeder op dochter wordt doorgegeven en onderdeel is van de dagelijkse verzorging van kinderen Omdat de Shantala massagetechniek eenvoudig is, is deze door iedereen gemakkelijk te leren en uit te voeren.

Privé cursus of groepscursus?
Ik bied zowel privé cursussen als groepscursussen aan. Voor meer informatie over beide vormen klik hier https://bijklaartje.nl/?page_id=202 of https://bijklaartje.nl/?page_id=204.