Voetreflexologie bij baby’s is een eenvoudige, praktische en snel werkende manier om kwaaltjes bij een baby aan te pakken. Het is een zachte voetmassage, speciaal ontwikkeld voor baby’s. Door specifieke zones te masseren, worden klachten doelgericht en op een natuurlijke manier verlicht. Daarnaast wordt ook nog eens de band tussen ouder en baby versterkt.

Waarom babyreflexologie?
Krampjes, het doorkomen van tandjes, teruggeven van voeding: een baby heeft het niet altijd gemakkelijk. Babyreflexologie kan daarbij verlichting bieden. Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voetjes van de baby. Daarom zijn de voetjes de juiste plek om kwaaltjes aan te pakken. Je kunt babyreflexologie gebruiken bij acute klachten, zoals bijvoorbeeld verlichten van buikpijn maar het is ook in te zetten als dagelijks of regelmatig onderhoud om het lichaam van je baby in balans te houden. De meeste baby’s genieten enorm van het masseren van hun voetjes. Ze worden er rustig van en het maakt dat ze zich veilig en geborgen voelen. De massage is vooral een gezellig en knus moment tussen ouder/verzorger en kind. Een hele fijne manier van quality time!

Voordelen van babyreflexologie
Allereerst is babyreflexologie 100% veilig, niet ingrijpend en heel simpel. Gebleken is dat babyreflexologie snel resultaat geeft omdat baby’s nog heel jong zijn en daardoor weinig afvalstoffen hebben opgebouwd. Hierdoor zie je bij een baby veel sneller resultaat dan bij volwassenen. Met babyreflexologie stimuleer je daarnaast het immuunsysteem van je baby, waardoor hij/zij minder vatbaar is voor ziektes. Het mooie is dat een massage van slechts vijf minuten vaak al voldoende is je baby te laten ontspannen of te kalmeren. En het is ook nog eens overal waar je bent toe te passen.

Wanneer babyreflexologie?
Babyreflexologie is voor iedereen die op een ontspannen manier contact wil maken mijn zijn of haar kindje. Daarnaast kan babyreflexologie verlichting geven bij diverse ongemakken zoals:

 • Darmkrampjes
 • Harde ontlasting
 • Lichte vorm van reflux
 • Oorpijn
 • Onrust
 • Moeite met slapen
 • Pijn bij doorkomen van tanden
 • Neusverkoudheid

Privé cursus
Op dit moment bied ik de cursus babyreflexologie aan bij ouders thuis. Het voordeel hiervan is dat je baby in de vertrouwde omgeving kennis kan maken met babyreflexologie. In alle rust en in je eigen tempo leer ik je de babyreflexologietechnieken en een aantal babymassagetechnieken die speciaal zijn afgestemd op je baby.

Voor wie?
Deze privé cursus babyrefloxologie is geschikt voor alle baby’s en hun ouder(s)/verzorger(s). Dit kan al in de kraamweek tot ongeveer de kruipleeftijd. Ook baby’s die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn en zich overstrekken of baby’s die snel overprikkeld zijn kunnen baat hebben bij de babyreflexologie.

Voor baby’s en ouders die een moeilijke start hebben (gehad), is de babyreflexologie een mooie manier om het hechtingsproces te ondersteunen.

Wat houdt de cursus in?
In drie lessen leer ik je stap voor stap alle technieken van de babyreflexologie.
De volgende drie thema’s worden behandeld:

 • Slapen en geruststelling: met technieken die je baby helpen tot rust te komen en te kalmeren.
 • Voeding en spijsvertering: met technieken die helpen om darmkrampjes, lichte vorm van reflux, obstipatie en hik te verminderen.
 • Welzijn en weerstand: met technieken om klachten zoals verkoudheid, oorontsteking, tandpijn te verlichten en de weerstand van je kindje te vergroten.

Gedurende de cursus van drie lessen is er ruimte om onderwerpen te bespreken waar jij behoefte aan hebt zoals: masseren bij buikkrampjes, voorkeurshouding van je baby en het omgaan met huilen.

Slaapt je kindje als ik er ben of lukt het om een andere reden niet om de massage op je kindje te oefenen? Geen probleem, ik heb altijd twee poppen bij me, die het heerlijk vinden gemasseerd te worden. We volgen hierin altijd je kindje en genoeg is genoeg.

Wat zit bij de prijs inbegrepen?
* “Creditkaartje” met alle reflexpunten
* Uitgeschreven technieken per thema