Al jaren geef ik cursussen shantala babymassage. Kindjes vanaf zes weken oud kunnen hieraan deelnemen. Voor de leeftijd van zes weken is deze massagetechniek echter te intensief voor baby’s en kan een massage zijn doel voorbij streven.

Steeds vaker merkte ik aan mezelf dat ik daarin iets miste. Juist in de periode van geboorte tot zo’n zes tot acht weken oud, spelen kwaaltjes als darmkrampen en onrust een grote rol. Omdat baby’s voor de cursus babymassage zes weken oud moeten zijn, komen ouders pas na die periode in aanraking met de massage en de technieken die kunnen helpen bij krampjes en onrust. En daar zit dus een gat! Ik hoor ouders regelmatig zeggen: “had ik dit maar eerder geweten.”

Dus ging ik op zoek en vond ik wat ik zocht. De opleiding ‘babymassage in de kraamperiode’ via @babymassage Nederland. Door deze opleiding weet ik nu heel veel massagetechnieken die al vanaf de kraamweek toegepast kunnen worden.

Technieken waardoor ouders op een heel fijne en tedere manier contact met hun kindje kunnen maken, hun kindje beter leren kennen en de overgang van buik naar de buitenwereld wat kleiner kunnen maken. Het is een hele mooie manier om wat rust te vinden in een toch vaak hectische periode en stimuleert de hechting tussen ouder(s)/verzorger(s) en kind.
Uiteraard ontbreken de technieken voor darmkrampjes niet!

Wat houdt de cursus in?
De eerste les vindt plaats tijdens de zwangerschap. De verschillende massagetechnieken kunnen dan vooraf geoefend worden en kunnen daardoor na de bevalling direct toegepast worden. De tweede les vindt plaats na de bevalling. Tijdens deze les herhalen we nogmaals de technieken, is er ruimte voor vragen en geef ik indien nodig nog aanvullende tips.
Soms is het niet gelukt deze cursus al tijdens de zwangerschap te starten. Uiteraard is het ook mogelijk om deze cursus te starten na de bevalling. Dan is de kleine er gewoon meteen bij!

Voor wie?
De cursus babymassage in de kraamperiode is geschikt voor zwangeren en baby’s tot 6 weken oud met hun ouder(s)/verzorger(s). Na de 6 weken kunnen deze technieken ook prima gebruikt worden, maar kunnen ook de technieken van de reguliere cursus toegepast gaan worden. Iedereen kan het leren!

Ook baby’s die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn en zich overstrekken of baby’s die snel overprikkeld zijn kunnen baat hebben bij de massage.

Voor baby’s en ouders die een moeilijke start hebben (gehad), is de babymassage een mooie manier om het hechtingsproces te ondersteunen.

Slaapt je kindje als ik er ben of lukt het om een andere reden niet om de massage op je kindje te oefenen? Geen probleem, ik heb altijd poppen bij me, die het heerlijk vinden gemasseerd te worden. We volgen hierin altijd jullie kindje en genoeg is genoeg.

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?
* Uitgeschreven technieken per les